Herşeyin reçeli oluyor da muzun neyi eksik. Tarifine arkadaşımın blogunda rastlamıştım. Baktım çok kolay, 40 yılda bir de mutfakta yeni birşey denemek istemişim, hemen giriştim reçel yapmaya. Tadı nefis oldu, kruvasanın yanında ya da kreplerle çok güzel oluyor. Siz de denemek isterseniz işte tarifi:
- 2 adet Muz (sarı-yeşil kabuklu)
- 1 Lime (orta boy)
- 1/2 bardak su
- 1 bardak şeker
- Lime'ın suyunu sıkıp, orta boy bir kabın içine dökün
- Küp küp kesilmiş muzları içine atarak, her tarafı limon suyuna bulaşacak şekilde tahta kaşıkla karıştırın
- Bir kapta su ve şekeri ısıtın, şeker tamamen eriyip su kaynama noktasına gelince içine muzları dökün
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin
- Sonra 10 dakika boyunca dibi tutmaması için karıştırmaya devam edin.
- Tek bir seferde strelize edilmiş bir kavanozun içerisine koyarak kapağını kapatın.
(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/
2 comments:
Ellerine sağlık... Lezzeti için garanti verebilirim. Kruvasanla birlikte akşam çayı için harika bir ikili olmuş.
eline sağlık, denemedim ama canım çekti..denemek lazım
Yorum Gönder