Kapadokya gezisi kısa sürdü ama yazıyı tek post'a sığdıramadım... şimdi kaldığım yerden devam ediyorum. (Kapadokya gezisinin ilk günü ile ilgili detayları buradan bulabilirsiniz.)
7. durak Ürgüp. İlk gün akşamı yorgun argın otele ulaşıp, Ürgüp gezisini bir sonraki güne bıraktık. Bölgedeki en iyi oteller burada, dolayısıyla restoran ve bar seçenekleri daha fazla. Biz çok yorgun olduğumuzdan gece hayatını pek göremedik. Sabah ilk iş Ürgüp sokaklarında tura çıktık.
Bu arada Asmalı Konak'ı da gezmeyi ihmal etmedik. Bilmiyorum belki 10 sene olmuştur dizi oynayalı ama demek hala (benim gibi) insanlar hatırlıyor, ve konağı görmek istiyorlar. 2TL'ye gezebiliyorsunuz, kapıda da Ürgüp'lü teyzeler size 'Dicle' sürmesi sürmek için yarışıyorlar:)
Ürgüp'ten ayrılmadan Turasan'a uğrayıp şaraplarından almayı ihmal etmiyoruz...
8. durak Kaymaklı. İlk gün peri bacalarını gezip, yeraltı şehirlerini ikinci gğne bıraktık. Çok fazla sayıda yeraltı şehri var ama en büyükleri Kaymaklı ve Derinkuyu. Yeraltı şehirlerinin yapımına milattan önce Hitit ve Frig uygarlığı döneminde başlandığı ve onuncu yüzyıla kadar kullanılmaya devam etmiş.Normalde 8 katlı ve 5000 kişinin yaşayabileceği büyüklükte olan Kaymaklı Yeraltı Şehri'nin 4 katı geziye açık. Geziye açık en derin noktası yerin 20 metre altında. Binlerce yıl önce buraları nasıl kazmışlar ve nasıl yaşamışlar insan hayal edemiyor. Burayı gezerken bir ara kötü olduğumu itiraf etmeliyim, çok kalabalıktı, daracık tünellerde sıkışma ihtimali aklıma gelince gerçekten kötü oldum.
9. durak Derinkuyu. Derinkuyu, Kaymaklı'ya göre çok daha büyük ve gezmesi çok daha rahat, üstelik merkeze daha uzak olduğu için tur şirketleri turistleri buraya getirmeyi çok tercih etmiyor, dolayısıyla rahat rahat gezebiliyorsunuz. 2.5 kilometrekare alana sahip, 18-20 katlı ve 100 metreden fazla derinlikte, 52 havalandırma bacası olan, tünellerle bağlı yüzlerce odası bulunan ve 20.000 kişinin yaşayabileceği devasa bir mega yeraltı şehri, ama sadece %10'u geziye açık.
10. (son) durak Ihlara Vadisi. İşte gezinin en son ve en güzel noktası. Vadiye doğru arabayla giderken nerede olacağını kestiremedik, çünkü heryer alabildiğine çorak uçsuz bucaksız düzlüktü ne zamanki Ihlara sınırına girip dev kanyonu görene kadar. Çok büyüleyiciydi... Vadinin uzunluğu 14 km, yani aslında 1 gün burada geçirilebilir. Biz sadece akşam dönüş yolunda uğradığımız için fazla kalamadık, artık bi dahaki sefere diyorum...
Kapadokya Gezisi (2.Gün)
Posted by
jewel
|
26 Eylül 2010 Pazar
|
Labels:
Gezi / Travel,
Kapadokya
|
Bunu E-postayla GönderBlogThis!X'te paylaşFacebook'ta Paylaş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 comments:
Benim de aklım Ihlara Vadisi'nde kaldı açıkçası. Bir daha ki sefere sabahtan akşama kadar vadiyi gezmek için günü birlik gidebiliriz.
Vadiyi gezmeye Ihlara köyünden başlamak lazım, orası da çok aklımda kaldı benim
blogunuza çook ebgendim. takipçinim. bir sorum olacaktı orada gözüne takılan taş ev güzel kalınacak otel vs. isimi vermen mümkün mü? birde bu yazdığın 10 noktadan hangisinde kalınmalı. teşekkürler.
teşekkürler fazi, biz ürgüp bölgesinde kaldık, zaten genelde oteller ve restoranlar o tarafta. Kaldığımız otel "Urgup Inn Cave Hotel"di, tavsiye ederim.
Yorum Gönder