Bozcaada'da 4 gün

Haftasonu 4 günlüğüne Bozcaada’daydık, geleneksel Şarap Tadım Günlerine katıldık. Öncelikle beklediğimden çok daha güzel bir yer olduğunu söyleyeyim, daha dolu dolu bir 4 gün geçiremezdik. Bir sürü plaj, restorant, cafe, bar, yaz tatili için isteyebileceğiniz herşey var. Adanın da küçük olması sebebiyle yorulmadan keyifli zaman geçirebiliyorsunuz.

Şarap...
Öncelikle Şarap Tadım günleriyle başlayayım... Her sene Haziran ayının son haftasonunda düzenleniyor, adadaki şarap üreticileri gündüz tesisleri gezdirip bilgi veriyor akşam da canlı müzik eşliğinde şaraplarını tattırıyorlar. Normalde festival başında 20 TL karşılığında mantar rozet alıp bütün faaliyetlere katılabiliyorsunuz ama kimse şarap tattırmak için para istemedi ya da rozet kontrol etmedi, Corvus hariç! Cumartesi günü gittiğimiz şarap tadım gününde herbirimizden 20 TL almadan tadım yaptırmadığı gibi bardaklara da şarapları damlaları sayarak koydular. Ve orada çalışan görevliler de nedenini anlayamadığımız bir şekilde ukala idiler. Diğer markalarda ise kesinlikle böyle birşeyle karşılaşmadık., istediğimiz bütün şarapları dolu bardaklarda tattırdılar, zaten oraya kadar gelmişken şarap almadan gitmedik, tabiki Corvus kaybetti bu durumda:)
Sadece Gülerada ve Corvus Şaraphaneleri merkezin dışında, adanın dogusunda kalıyor. Güleradanın mağazası da aynı yerde, plaj dönüşü uğrayıp tadım ve alışveriş yapabilirsiniz. Ataol, Çamlıbağ ve Talay Şaraphaneleri ve mağazaları ise merkezde.

{Talay şarap mağazası}

{Ataol müzik dinletisi}
Reçel...
Adada şaraplara ek olarak reçel tadım günlerinin de yapılmasını istiyoruz:) Normalde marketlerde göremeyeceğiniz değişik meyvelerin reçellerini yapıyorlar, ve almadan önce de tattırıyorlar. İncir, havuç ve domates reçeli tavsiye edilir:)

Plajlar...
Adanın tek faaliyeti şarap tatmak değil tabiki:) Birçok plajı var, hepsinin de denizi çok güzel.
* Favorimiz Akvaryum koyu. Burada herhangi bir tesis yok, şenlongunuzu şemsiyenizi alıp gidin, ya da kumda yatacağınızı bilerek gidin, ama her şekilde değer diye düşünüyorum.
* En pahalı plaj Mitos, kişi başı şezlong ve şemsiye 12TL artı yemekler de pahalı. Ama oraya gidip, Mitos’un şezlongunda oturmadan da önündeki plajdan denize girebilirsiniz.
* Ve en meşhur plajı Ayazma, burası da güzel ve diğerlerine göre daha büyük ve kalabalık bir plaj.
* Windsurf yapmak isteyenler için de bu sene Çayır Koyu’nda windsurf dersleri başlamış.
* Ayrıca merkezde Kale arkasındaki minik plajdan da denize girebilir, daha sonra çıkıp hemen denizin kenarındaki Barali’de biranızı içebilirsiniz.

{Akvaryum koyu}

{Kale arkası}
Restoran/Bar...
Akşam yemeğinde rakı-balık yemek istiyorsanız ya iskelenin önündeki restoranlara da ya da kale arkasına gitmelisiniz.
* İskelede “Koreli restoran” ve kale arkasında “ Martı restoran” tavsiye edilir. Hepsi denize sıfır, yemekler ve servis çok iyi.
* Diğer altenatifler rum mahallesinde sokak aralarındaki restoranlar. Lodos, Sandal, Battı Balık, Güverte.. Hepsi aynı yerde, ama içlerinden Güverte’yi tavsiye ederim, değişik mezeleri var.
* Et yemek isteyenler için sadece bir tane et lokantası var: Güllüm ama kesinlikle tavsiye etmiyorum!
* Eğer her gün balık yiyemeyeceğim değişiklik istiyorum derseniz de merkezdeki çay bahçesinin yanında ev yemekleri yapan “Hafız’ın Yeri” ne uğrayın, yemekler çok güzel çok da hesaplı.

* Yemekten sonra uğrayacağınız yer de Polente... Bütün ada bu barda olacaktır! Müzikler ve ortam süper.
* Buradan sonra da kale arkasındaki denize sıfır Fuska bara uğramayı ihmal etmeyin sakın.

{Restoranlar}

{Fuska'dan gece...}
Fener...
Ve adada yapılacak en güzel aktiviteyi en sona sakladım:) Günbatımında bir şişe şarabınızı alıp, adanın batı burnundaki Polente Fenerine gidip güneşi batırmak... Çamlıbağ şarapları hergün 18:30 da buraya gezi düzenliyor, tek yapmanız gereker onlardan bir şişe şarap almak. Ama arabanız varsa kendinizin gitmenizi tavsiye ederim. Gün batımından 2 saat önce giderseniz, Polente Fenerine kadar yürüyüp güneşi batıracak vaktiniz olur.

{Polente feneri ve rüzgar gülleri}

{Polente feneri}

İşte Bozcaada bu kadar... Seneye tekrar gideceğimiz kesin:)

Son bir not: Dönmeden şarabınızı, reçelinizi, adanın kekiklerini ve ezine peynirlerinden almadan dönmeyin:)

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

4 comments:

Serap dedi ki...

Bozcaada Adacafe'de gelincik reçelinin satıldığını duymuştum.Denk geldiniz mi bilmem ama; hafta sonunuzun keyifli geçti kesin.Bilgiler için teşekkürler. Ben de okurken keyif aldım.

jewel dedi ki...

Evet, gelincik reçelini nasıl atlamışım! O da bozcaadaya özgü bir reçel, başka yerde bulmak zor olur, onu da denemek lazım...

Nadin dedi ki...

ayrıca bozcaada aşkımı kabarttınız teşekkür ederim:)))) ellerinize sağlık:) çok kıskandım şu an:)))

Nadin dedi ki...

Talay'ın Kuntra şarabını tatmadıysanız kesinlikle tavsiye ederim:))) Yemekle değil çikolatayla mükemmel giden bir şarap. tatlı zaten kendisi. Güneşi batırırken de ona kuntra ve çikolatayla el sallamak çook güzel oluyor:)))
Ayrıca Mitos/Habbele kesinlikle muhteşem:) özellikle sabah erken saatlerde giderseniz hem kimsecikler olmuyor hem de görüntü muhteşem oluyor:) Ama denizi buzzzz gibi:) ayazma daha sıcak diyolar fakat o kdr kalabalık ki hiç ordan gidip girmek istemedi canımız:)))

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim