- Önce kabak, havuç, biberleri ince ince keserek tost makinesinin üstünde kızartıyorum (Aynısını fırında yağlı kağıt üstünde pişirerek de yapabilirsiniz.)
- Kızartırken de (ya da fırına vermeden) üstlerine fırçayla çok az zeytinyağı sürüyorum
- Daha sonra sarımsaklı domates sosunu üstüne ekliyorum. Kızartmadan hiç farkı olmuyor. Sadece patlıcan güzel olmuyor, onu gerçekten de kızartmak gerekiyor, o yüzden yalancı kızartmamın içinde patlıcan yok:)
Yalancı Kızartma
Posted by
jewel
|
29 Temmuz 2010 Perşembe
|
Labels:
Yiyelim / İçelim
|
Bunu E-postayla GönderBlogThis!X'te paylaşFacebook'ta Paylaş
Kızartma en sevdiğim yemeklerden biridir fakat yağda kızartma zahmetli olduğu gibi sağlıklı da değil. Bu yüzden bunun yerine geçecek yalancı kızartmayı yapıyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 comments:
Ellerine sağlık :) ben de patates kızartması yerine aynı şekilde fırında yapıyorum, bunu da denemeli!
patlıcanı ince kesip yüksek ısıda fırına verince kızarmış kadar güzel oluyor... tost makinesini bilemedim ama...
Kızartmanız oldukça sağlıklı.Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp az yağda, teflon tencerede kapağı kapalı olarak pişirirseniz hiç yağ çekmiyor.Tabi üstüne yoğurt ve sarımsak olmadan olmaz..Sevgilerimle..
Bende yapşıyorum,çok hoş oluyor,ellerine sağlık,sevgilerrrr...
Güzel fikir, ellerine saglik. Sevgiler...
Yorum Gönder