Aloe Vera Yetiştiriyorum...


Evdeki son saksı bitkisi Aloe Vera. Daha önce domates, biber, maydanoz, fesleğen vs. yetiştirmeye kalktım, kısmen başarılı olsa da hiçbiri kalıcı olamadı ne yazıkki. Bakalım bu nasıl olacak...
Bu yaz Karaburun'a gittiğimizde herkesin bahçesinde Aloe Vera vardı. Kaktüse benziyor ama zambakgiller familyasındanmış. Ve tabiki mucize bitki olarak biliniyor. Genelde deri hastalıkları, yanıklar, alerji, egzama vs. iyi geldiği söyleniyor. Biz de bu yaz şahsen deneyip güneş alerjisi üstündeki hızlı etkisini görünce bir saksı da eve getirmeye karar verdik.

Çok fazla güneş görmeyen, ve sıcaklığı 18 dereceden az olmayacak bir yerde tutulabilir, ve birka. günde bir sulamak yeterli oluyor. Şu anda yerinden memnun görünüyor, hatta yanından küçükleri de çıkmaya başladı.

Aşağıda özet olarak faydalarını bulabilirsiniz, neredeyse iyi gelmediği birşey yok galiba:

Anavatanı Afrika olan aloe vera, 'ölümsüzlük bitkisi' ve 'ilaç bitkisi' isimleriyle de tanınıyor.

M.Ö 1500 yıllarında Eski Mısır'da yanık tedavisinin yanı sıra, enfeksiyon ve parazit tedavisinde de kullanılan bitkinin, ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın güzellik sırlarından biri olduğu, cildini taze tutmak için aloe vera ile masaj yaptırdığı biliniyor. Ayrıca, Afrikalı avcıların terlemeyi ve vücut kokusunu gidermek için aloe verayı ciltlerine sürdüğü belirtiliyor.

Bitkinin yüzde 96'sı sudan oluşan yapraklarında ayrıca temel yağlar, amino asitler, mineraller, vitaminler, enzimler, glikoproteinler (glicoproteins), rezin ve antrasen veya antrakinon türevleri yer alıyor. Sindirim sistemi, epitel doku, solunum yolları ve bağışıklık sistemi üzerinde düzenli kullanım ile mucizeler yaratan bitkinin yapısında aspirinin ana maddesi olan salisilik asid de bulunuyor.

Yapılan araştırmalar aloe veranın cildi nemlendirdiğini, güneş yanığı ve cilt kızarıklıklarına iyi geldiğini, cildin esnekliğini ve tazeliğini korumaya, akne ve ekzemayı kontrol altına almaya da yardımcı olduğunu gösteriyor. Aloe vera ayrıca, böcek veya sinek ısırıklarından veya alerjiden kaynaklanan kaşıntıya da iyi geliyor.

Kaynak: http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=131930

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim