..yani kızarmış yumurtalı ekmek... Tatil sabahlarında kahvaltıda muhteşem gider. Yapması kolay, yemesi kolay:) (tam bana göre!) Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp, bir parça sıvı yağ ile kızartıyorsunuz. Tost ekmeği ya da normal ekmek kullanabilirsiniz. Hatta bir gün önceden kalmış ekmekleri değerlendirmek için güzel bir yöntem. Bazı tariflerde yumurtayla beraber süt ve şeker de ilave edin diyorlar ama ben sütsüz yapıyorum. Şekeri de, reçel ya da balla yenileceği için koymuyorum.
Yumurtalı ekmek sadece kahvaltıda değil, tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Ekmeğin üzerine şerbet hazırlayıp soğumaya bıraktığınızda, çok güzel ekmek tatlısı olur...
(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/
0 comments:
Yorum Gönder