Portakal kabuklarını değerlendirin


Portakal (ya da limon) kabuklarının tatlı ve keklerde, hatta yemeklerde kullanıldığını zeten biliyorsunuzdur. Benim bahsedeceğim yöntemler yemek dışında değerlendirebileceğiniz yerler:
  1. Portakal kabuklarını birkaç gün dışarıda bırakarak - ya da daha çabuk olsun istiyorsanız fırında - kurutabilirsiniz. Daha sonra kurumuş portakal kabuklarını salonda dekoratif amaçlı potpori içinde kullanabilirsiniz.
  2. Eğer şömineniz varsa kurumuş portakal kabuklarını ateşe attığınızda çok güzel koku verecektir.
  3. Şömine yoksa, küçük bir tencerede, portakal kabukları ve tarçın çubuklarını beraber yavaş yavaş kaynatın, bu da eve çok hoş koku yayacaktır.
  4. Kurumuş portakal kabuklarını yine güzel koku vermesi için gardrobunuza ya da çekmecenize koyabilirsiniz.
  5. Son yöntem ise - ve denemek için sabırsızlandığım! - evdeki bitkileri kedilerin gazabından korumak için kabukları toprağın üstüne yayın ve yapraklarına da kabuğu sürün. Böylece kedinin toprağı eşelemesinden ya da yaprakları ısırmasından kurtulabilirsiniz. Bakalım bizim zillide işe yarayacak mı!

0 comments:

Takip Edin...

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim