Kayak Zamanı!



Haftasonlarını değerlendirmek isteyenler için kayak sporu çok uygun, özellikle İstanbul ve çevresinde oturanlar için günübirlik bile gidebileceğiz kayak merkezleri mevcut. Kayak yapmayı bilmemeniz de çok önemli değil çünkü 1 saatlik bir eğitim sonucu kendi kendinize kayar durumu geliyorsunuz. Daha sonra kolay pistlerden başlayarak artık gözünüzün kestirdiği yerde düşe kalka kaymayı ilerletiyorsunuz.

Biz 2 sene önce - hiç kaymayı bilmeden - 1 gece konaklamalı Kartalkaya'ya gitmiştik. Dediğim gibi başlangıç seviyesi için olan 1 saatlik derse katıldık. Derste kayağın üstünde nasıl durulur ve kayak nasıl durdurulur bunu öğreniyorsunuz. Sonrası size kalmış. Baby lift'te biraz deneme yaptıktan sonra gerçek pistlere çıkabilirsiniz. Biz 2.günün sonunda orta seviye pistlerde son sürat kayarken bulduk kendimizi, ve çok da eğlenmiştik.

Bu sene de denemek için fırsat kolluyorum. İlgilenenler için en uygunu turla gitmek. DamaTur'la seyahat ettiğimiz için onu önerebilirim. Kartalkaya'ya günübirlik ve haftasonu konaklamalı birkaç seçeneği mevcut.

Örneğin Dama tur -günübirlik tur:
Kartal Otel Kişibaşı : 135.-TL. (Cumartesi - Pazar)
Kartal Otel Kişibaşı : 110.-TL. (Çarşamba)
Fiyatın içinde ulaşım, sınırsız ski-pass, ulaşımda kahvaltı, sıcak-soğuk içecek ikramı, Öğlen Sucuk-ekmek cola,Dönüşte kırmızı şarap ikramı dahil.

DamaTur'un diğer tur seçeneklerini de internet sayfalarından görebilirsiniz.

Diğer bir alternatif de "Radikal Tur", fiyat seçenekleri ve tur günleri yine aynı.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıklarını da Devlet Meteoroloji müd. sayfasından takip edebilirsiniz. Bugün itibariyle şu şekilde:

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

1 comments:

ozer dedi ki...

En başta bir iki saatlik bir eğitimin faydası olabilir. Kesinlikle gün boyu veya birkaç günlük eğitimlerden uzak durun. Eğitim uzadıkça olayın ticarileştiğini farkedeceksiniz. Hatta eğitmenin erken kaymanıza engel olmaya çalıştığını bile gözlemledim.
Tur şirketlerinin müşterileri belli. Zaten insanlar aynı acenta ve otobüsle gittiklerinden genelde, aralarında arkadaşlıklar oluşturmuşlar. Otobüste çoğu insan birbirini tanıyor. Sıcak bir ortam var. Sanki üniversite öğrenci gezisi:) Tavsiye ederim.

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim