Havaların soğumaya başladığı şu günlerde, sıcak çorba gibisi yok. Açıkçası yaptığım çorba çeşidi çok değil ama yenilerini öğrenmekte sakınca yok:) İlk denemem - evden gelen istek üzerine - soğan çorbası olacak. Soğanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve pek çok hastalığa karşı iyi geldiğini düşünürsek iyi bir seçim. Tarifi:
Malzemeler:
2 kaşık zeytin yağı
3 büyük ince doğranmış soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 bardak et suyu
1 çorba kaşığı un
1 bardak beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:
Soğanı ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun. Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Sonra et suyunu katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. İsteğe bağlı olarak şarabı da ilave edebilirsiniz.
Çorbayı 2-3 gün önceden hazırlayabilirsiniz. Servis edileceği zaman küçük küpler halinde kesilmiş kızarmış ekmek ve üzerine peyniri ekleyip fırında üstü kızarana kadar bekletin.
Malzemeler:
2 kaşık zeytin yağı
3 büyük ince doğranmış soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 bardak et suyu
1 çorba kaşığı un
1 bardak beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:
Soğanı ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun. Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Sonra et suyunu katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. İsteğe bağlı olarak şarabı da ilave edebilirsiniz.
Çorbayı 2-3 gün önceden hazırlayabilirsiniz. Servis edileceği zaman küçük küpler halinde kesilmiş kızarmış ekmek ve üzerine peyniri ekleyip fırında üstü kızarana kadar bekletin.
(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/
1 comments:
Jewel'cim benim canim cok cekti bunu... ne zaman yapican...
Yorum Gönder