Ruşeym (Wheat Germ)

Bu da sevgili kuzenim Özlem'in keşfi... İngilizcesi "wheat germ" olan "buğday ruşeymi" , ülkemizde buğday taneciğinin en tepesindeki "embriyo" olarak bilinen doğal E vitaminidir. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E, folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir.

Faydalarına gelince:
  • Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar.
  • Aterosklorozun oluşumunu engelleyici etki gösterir ve koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur.
  • Sinir sistemi hastalıklarında olumlu etkiler gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir.
  • Cildi güzelleştirir, kırışıklıkları önler.
  • Üreme sisteminde etkilidir. Kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılır.
  • Kansızlığı önler, halsizliği giderir.
Yalnızca "çölyak hastaları" ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından TÜKETİLMEMESİ vurgulanıyor.

"Doğanın altın sırrı" olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Karşıyaka Un'un ürettiği Ruşeym'i marketlerde bulabilirsiniz. Ayrıca Söke Un'da ruşeym ilaveli un karışımı üretmekte.
  • Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırabilir, sevdiğiniz taze ya da kuru meyve, yemiş ilavesiyle zenginleştirebilirsiniz.
  • Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serperek onların lif değerini arttırabilirsiniz.
  • Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilirsiniz.

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

0 comments:

Takip Edin...

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim