Şimdi karpuzun da tarifi mi olur demeyin... Karpuz kuşkusuz yaz aylarının en lezzetli ve serinletici meyvelerinden biri. Çoğunlukla sudan oluştuğu ve de neredeyse kalorisiz oluşu nedeniyle de diyet yapanların baş tacı, bu yüzden karpuzla yapılan birkaç tarifi paylaşayım dedim...
Karpuz ve beyaz peynirli salata:
Ayrılmaz ikili:) Ama içeriği biraz daha zenginleştirebilirsiniz, karpuz ve beyaz peynire ilave olarak cherry domates, taze nane, balsamik, ve karabiberle çok güzel bir salataya dönüşebilir... Domates ve karpuz ikilisi kulağa garip gelse de denemenizi öneririm...
Karpuzlu mojito:
Daha önce 2009 yaz içkilerinde bahsetmiştim, Küba'nın meşhur içkisi mojito'ya karpuz ilavesi.. Yapılışına gelince; kestiğiniz karpuzları 2 saat boyunca doncurucuda saklayın. Tamamen donduğunda rom, tane nane, limon ve soda ile blenderda karıştırın. Bardakları da taze nane ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz...
Karpuzlu Sorbet:
Malzemeler çok kolay, 1 bardak su, 1 bardak şeker, ve 1 limonun suyu ve tabiki karpuz. Şurup için su ve şekeri şeker eriyip kıvamı koyulaşana kadar ateşte kaynatın, sonra soğumaya bırakın. Şurup soğuduktan sonra karpuzlarla beraber blenderdan geçirin, bu arada limon suyunu ekleyin.
Karışımı 2 saat soğumaya bırakın. Bundan sonrası dondurma makinanız varsa çok kolay, karışımı makinaya koyup karıştırın.
Thai usulu karpuz:
İşi abartıp, karpuzu yemek yerine böyle heykele de dönüştürebilirsiniz:))
Karpuzlu tarifler
Posted by
jewel
|
27 Haziran 2009 Cumartesi
|
Labels:
Yiyelim / İçelim
|
Bunu E-postayla GönderBlogThis!X'te paylaşFacebook'ta Paylaş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 comments:
karpuz başımın tacı
Yorum Gönder