İstanbul'da Tango Festivali


İstanbul, tüm dünyadaki tango tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. İlki 2004 yılında düzenlenen Uluslararası İstanbul Tango Festivali'nin 6'ıncısı, 1 - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Avrupa'nın en önemli festivalleri arasında yer alan ve 39 ayrı ülkeden yaklaşık 400 dansçının katılacağı Festival'e, Mariano "Chicho" Frumboli - Juana Sepulveda, Sebastian Arce - Mariana Montes, Adrian Veredice - Alejandra Hobert, Coline Ruiz - Damian Rosenthal ve Gaaston Torelli - Moria Castellano gibi dünyaca ünlü dansçılar katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği, 1001 Direk Sarnıcı’nın mekan desteği sağladığı ve 1 Temmuz 2009, Çarşamba günü tekne turu ile başlayacak 6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi ile Arjantin Büyükelçiliği Genel Sekreteri Marcello Applehans'a da destek veriyor. Açılışı izleyen günlerde Fenerbahçe Dalyan Kulüp Havuzbaşı, Adile Sultan Sarayı ve Fındıklı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesi'ndeki etkinliklerle sürecek Festival, 5 Temmuz'da 1001 Direk Sarnıcı'nın büyülü atmosferinde gerçekleşecek gösterilerle son bulacak.

Türk müzisyenlerin oluşturduğu İstanbul Academia Project ve Tango Mediterraneo orkestralarının performans sergileyeceği festivalde katılımcılar, dünyaca ünlü tango dansçılarından eğitim alabilecekler.

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim