Rengarenk Macaronlar

Geçenlerde kahvaltımı beyaz fırın'da yapmam gerekti.. "Gerekti" diyorum çünkü seçim yapacak olsam bütün o güzel pasta ve poaçaların olduğu yere kepekli tost yemek için gitmezdim. (Malum rejimdeyiz, yaz geliyor...) Bir yandan kepekli tostumu yerken bir yandan da vitrindeki minik tartlar ve macaronları seyrettim... Aslını isterseniz macaronların da çok hastası değilim, olmasa aramam, ama renkler ve sunum o kadar güzel ki, insanın aklı kalıyor. Hatta artık düğünlerde nikah şekeri yerine içine macaron koyulmuş minik kutular veriliyor, ya da artık bizde de yaygınlaşan "baby shower"larda pembe ve mavi macaronlar ikram ediliyor.



Ben de merak ettim, nereden çıktığını araştırdım:
  • Macaron adı, İtalyanca "iyi ve ince hamur" anlamına gelen maccherone'den geliyor.
  • Macaron'un ilk kez 1700'lü yıllarda İtalya'da Medici Ailesi'nin aşçıları tarafından yapıldığı, ardından da rahibeler aracılığıyla Fransa'ya getirildiği söyleniyor.
  • Macaron'un ilk tohumlarının 18. yy'da kuzeydoğu Fransa'nın Nancy şehrinde atıldığı da söylentiler arasında.
  • Paris'in en meşhur pastanelerinden Laduree'nin sahibinin kuzeni Pierre Desfontaines tarafından bugünkü popüler formuna kavuşturuluyor.
  • Dövülmüş badem , şeker ve yumurta akı ile hazırlanan, genellikle , kahve , çikolata,çilek, fındık, antep fıstığı, vanilya vb. ile koku verilen hamurdan yapılan macaron, buzdolabında 3-6 derecede saklanarak 10 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebiliyor.
Tarifini de buldum ama bilmiyorum bununla uğraşmak yerine Beyaz Fırın ya da Divandan alıp işi garantiye almak en iyisi gibi geliyor:)

2 yumurta akı,
125 gr. pudra şekeri,
20 gr. nişasta,
50 gr. kabuksuz çekilmiş badem,
+ çikolatalı yapmak için 2 çorba kaşığı toz kakao
+ arzuya göre renklendirmek için jel gıda boyası

Fırını 175 C’ye ısıtın. Yumurta akını, nişasta ve şeker ile birlikte, iyice sertleşene kadar çırpın. Açık renk verecek kadar gıda boyası ekleyin. Çekilmiş bademleri yavaşça bezenin içine karıştırın. Sıkma torbası ile pişirme kağıdının üzerine aynı büyüklükte, yuvarlak bezeler kondurun. En fazla 15 dakika pişirin.

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

1 comments:

Ezgynin dedi ki...

ya evet beyaz firindan almali... :) evde ugrasmaya degmez, yanina guzel bir kahve yapip keyfini cikarmali... sonrada bi arkadasimiz paris e gitse de laduree den macaron getirse diye dua etmeli...

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim