3 yemek kaşığı tereyağ
1/4 bardak rendelenmiş peynir
3 yemek kaşığı un
1 bardak süt
Tuz + karabiber
4 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
Yarım bardak rendelenmiş chedar peyniri
1 paket ıspanak
1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın
2. Fırın kabının içini biraz yağlayın ve parmesan peyniri serpiştirin
3. Tencerede tereyağını eritin, unu ve sütü, ayrıca tuz ve karabiber ekleyip koyu kıvama gelene kadar karıştırın.
4. Ocaktan alıp yumurta sarısı, rendelenmiş peynir ve ıspanağı ekleyip karıştırın.
5. Yumurta beyazlarını bir parça tuzla ayrı bir yerde 1 dakika boyunca çırpın, daha sonra diğer karışıma ekleyin.
6. Karışımı fırın kabına koyup fırına verin
7. Pişme süresi 30-35 dakika, üstü kabarıp kızardığında fırından çıkartın.
Afiyet olsun...
(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/
3 comments:
biri bana da yapsa da yesem.gayet güzel görünüyor.
Görüntü süper, eminim tadı da öyledir. Ben de benzer şekilde başemal soslu ıspanak yapıyorum ama bu sufle olduğuna göre çok kabarıyordur sanıyorum.
Aslında bu da beşamel soslu, ama kabartan sanırım yumurta beyazını ayrıca çırpıp eklemek. Bir de pişmeden önce fırını açıp bakmamak gerek. Gerçi sen daha iyi bilirsin bu taktikleri:)
Yorum Gönder