Dersimiz: Atatürk


Atatürk; en yalın en sıcak ve en önemlisi en doğru haliyle, Turgut Özakman'ın kaleminden..

Hamdi Alkan’ın yönettiği ve Halit Ergenç, Çetin Tekindor ile Batuhan Karacakaya’nın oynadığı Dersimiz: Atatürk, 19 Martta vizyona girdi.

Halit Ergenç’in Atatürk’ü canlandırdığı, çocuklara ve genç nesile Atatürk’ü en yalın haliyle anlatma amacı taşıyan filmin anlatıcısı, yani “Tarihçi Dede”yi Çetin Tekindor oynuyor. Tarihçi Dede’nin torunu ve torununun okul arkadaşlarına Atatürk’ü anlatmasıyla başlayan film, sinema tekniklerinin kullanıldığı bir ders niteliğinde... Tarihçi Dede çocuklara Mustafa Kemal’in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerine götürür.

Turgut Özakman, filmle ilgili çocuklara şöyle seslendi:

Sevgili çocuklar! ‘Dersimiz Atatürk’ sizin için, size Atatürk’ü doğru olarak yansıtmak için yapıldı. Ama büyüklerinizi de alın bu filme öyle gelin. Çünkü öğretmenlerinizi, anne babalarınızı, ağabey ve ablalarınızı, dede ve büyük annelerinizi de ilgilendiren birçok yanları, özellikleri, sürprizleri var. Gururla, zevkle, yararlanarak izlenecek, doğru, yalın bir film yapmak için hepimiz çok özen gösterdik.

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim