Brüksel'de Midye

Hani yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat derler ya, ben bu sefer yediklerimi anlatmak istiyorum... Brüksel'in en meşhur yemeği midye (ve yanında patates kızartması!). Midye yemek için ise gelinecek en ünlü restoranı Chez Leon. Aslında bu en turistik olanı, eminim daha güzelleri de vardır ama Grand Platz'daki en bilinen yer burasıymış. Dediklerine göre burada günde 1 ton midye tüketiliyormuş. Ama midyeye geçmeden önce aparitiflerden başlayayım. Arkadaşım Kir Royal'in çok meşhur ve denenmesi gerektiğine ikna ettikten sonra birer kadeh içmeye karar verdik. Kuşüzümü likörü (creme de cassis) ve şampanya karışımı ile yapılıyormuş. İşin sırrı da yarım bardak şampanyaya sadece 1 kaşık likör koymak, fazlası tadınızı bozabilir.



Gelelim midyelere... Çok fazla çeşit var, daha doğrusu çok fazla çeşit sos. "Snail butter" ve peynirli bu midyeyi seçtik ama ilk tepkim salyangozun neresinden yapılıyor olmuştu!. Baharatlı ve sarımsaklı tereyağmış sadece... Resimde görüldüğü kadar da lezzetliydi... Bizde ne yazıkki sadece midye dolma( ki çok severim) ve tavası yapılır, burda gerçekten çok çeşit var ve çok lezzetliler. Yanında patates kızartması da olmazsa olmazı...


Bu enfes yemeğin üstüne de yoldan alacağınız çukulataya batırılmış meyveler de güzel kapanış oluyor. Sanırım Brüksel'de yapılacaklar patates kızartması, midye, waffle, çukulata yemek, ve binbir çeşit biralarından denemek şeklinde sıralanabilir:)

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

2 comments:

Chaplin cafe(BURCU) dedi ki...

Afiyet olsun!
Brüksel waffle ı yemedin mi yoksa? :))

jewel dedi ki...

Waffle da yemiştim ama ne yalan söyleyim beklediğim gibi değildi, sanki bizim Bebek'teki wafflelar çok daha güzel...

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim