Ev Yapımı Ekmek

 Mutfağın yeni oyuncağı ekmek makinemiz:) Ne zamandır alsam mı almasam mı, çok da gerekli değil mi acaba diye düşündüğüm makineyi kampanya fiyatıyla görünce dayanamadım aldım. Son 2 senedir eve beyaz ekmek girmiyor, sadece tam buğday ya da onu bulamazsak çavdar ekmeği alıyoruz. Şimdi artık, dışarıdan da almaya gerek kalmadı, kendi yaptığımız, içinde ne olduğunu bildiğimiz ekmekler yiyeceğiz:)
İlk denememiz biraz fiyasko oldu onun resimlerini koymuyorum. Tadı güzel ama görüntüsü tam ekmek gibi değildi. Ama anladığım kadarıyla ekmek makinasını alan herkesin en azından ilk denemesi böyle oluyormuş makineyi öğrenene kadar. İlkini kendi kitapçığından çıkan tarifle yaptım. İkinci deneme için Söke'nin tam buğdaylı köy ekmeği karışımından aldım (katkısız olduğunu düşünüyorum, en azından öyle yazıyor). Biraz üstündeki tarif, biraz başka tarif karıştırdım ve işte ikinci denemenin fotoğrafları aşağıda:) Şimdi diğer çeşitleri denemek için sabırsızlanıyorum:)
 (c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

2 comments:

Serap dedi ki...

Ben de bu aralar aynı iş ile uğraşıp duruyorum. Benim de ilki hayal kırıklığı idi, ikincisi makinadan taşmaya kalktı, ama süper bir ekmek oldu. Şimdi çeşit çeşit yapmak istiyorum. Ekmeğin görüntüsü ve dokusu süperrr görünüyor. Hani tarif nerede? :)

jewel dedi ki...

Tamam tarif azz sonra:)

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim