Avokado'nun Faydaları


Artık Türkiye’de Mersin ilimizde de üretilmeye başlandığı halde, çok yaygın olarak bilinmeyen ve tüketilmeyen bir meyve avokado, oldukça da pahalı! Ancak faydalarını anlatmadan geçemeyeceğim.
Avokado besin değeri oldukça yüksek, bir meyvedir. Yağ ve protein açısından oldukça zengindir. Ancak bu yağların %80 inden çoğu doymamış yağlardan, omega 3, omega 6, linoleik asit ve oleik asitten oluştuğu için oldukça faydalıdır.

  • İçerdiği bu doymamış yağ asitleri kanda kötü kolestrolün yükselmesini önler.
  • Diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir.
  • Glutathion (glutatyon) denilen ve güçlü bir antioksidan olan toksin arındırıcıyı içermektedir. Glutatyon vücudunuzu tehlikeli oksitlenmiş yağlardan arındırır ve hücre hasarına neden olabilecek serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
  • Avokado içerdiği zengin minerallerle bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
  • Kansere karşı koruyucudur,
  • Kalp ve damar sağlığı açısından da yararlıdır.
  • Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Bu amaçla kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında da kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

Avokadoyu yemek için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Olgunlaşan avokado yumuşamasından anlaşılır. Yumuşayan avokado kararmadan yenmelidir. Avokadoyu olgunlaşana kadar oda ısısında bekletmek gerekir. Soğuğu sevmeyen bu tropik meyve buzdolabında saklanmaz. Olgunlaşan, yumuşak avokadolar el veya bıçak yardımı ile soyulabilir.

Avokadolu pratik tarifler bir sonraki yazımda:)

3 comments:

Ezgynin dedi ki...

bunun suyu çıkıyor mu katı meyve presinde... bi de guacamole de faydali mi ayni derecede... bi de bu yazidan alinti yapip yemek bloguma koyabilir miyim... ya da sen bu yaziyi benim yemek blogumda yazar olup post etmek ister misin :) bu bi iş teklifimidir... :)

jewel dedi ki...

guacamole tabiki faydalı ancak cipsle beraber yendiğinde 3 yanlış 1 doğruyu götürebilir dikkat! yazıdan alıntı yapabilirsin, iş teklifi de cazip, bir ara görüşelim:)

Unknown dedi ki...

valla ben meksıkada yasıyorum. bu meyvenın tadını da cok sevmıyosum. tam meyveyı elıme aldım kı. dedım bı faydalarını okuyayım beklı ıstahım acılır. yeterınce de acıldı tesekurlerr

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim