Dalış Cenneti Kaş...


Daha yaklaşırken etkileyen manzarası ile Kaş, Akdeniz'in en farklı coğrafyasına sahip antik kentleriyle ünlü tatil beldelerinden biri. Denize kıvrım kıvrım uzanan bir yarımadanın içinde kalan koya kurulmuş antik kent, günümüzde de gelişerek tatilcilerin gözde merkezlerinin başında yer alıyor.

Kaş, dünyadaki en iyi 100 dalış bölgesinden biridir. Bunun sebebi, zengin sualtı yaşamına , temiz ( 40 metreye varan görüş mesafesi) deniz suyuna ve son derece güzel sualtı yapısına sahip olmasıdır. Kaş'ta 30'a yakın dalış noktası vardır ve hemen hepsi Kaş limanından sadece 30 dakika uzaklıktadır. Kaş'ta dalış denince akla, batıklar, mağaralar, kanyonlar, resifler, sualtı tünelleri gelir. Ayrıca sualtı sanat sergisini de unutmayalım.

Barakuda, vatoz, deniz kaplumbağası, nadir bulunan deniz tavşanları , akyalar, asker balıkları, karagöz balıkları, ahtapotlar, kalamar ve mürekkep balıkları, müren, trompet balıkları, dev orfoz ve lahozlar gibi daha bir çok muhteşem su altı canlısı buranın genel sualtı yaşamını oluştururlar.

Hangi Dalış Merkezine gitmeli:
İster deneyimli bir dalgıç, ister hiç dalmamış olun, Kaş'ta dalış yapmak istiyorsanız "Kaş Explorers" dalış merkezini öneririm... Tecrübeli eğitmenler Belma ve Altuğ, Kaş'taki birçok dalış merkeziyle çalışmış olmalarının yanı sıra dünyanın birçok dalış noktasında da çalışma tecrübesine sahiptirler. Kaş explorers ile dalış tatilinizin çok güvenli ve keyifli geçeceğine emin olabilirsiniz...

Bilgi için: http://www.kasexplorers.com/contact_tr.htm

Nerede kalınır:
Kaş'ın merkezinde birçok küçük ama konforlu otel bulunmaktadır. Hepsi marinaya ve plaja yakın mesafede.. Benim tercihimi sorarsanız "Begonvil Otel"i öneririm... Uzun yıllar İsviçre'de yaşamış bir Türk çift tarafından işletilen, servisi hızlı ve kaliteli, odaları rahat ve sıcak bir atmosfere sahip şirin bir otel. Küçük sakin bir sokak üzerinde, Kaş limanına ve güneşlenme platformlarına sadece birkaç dakika uzaklıkta. Telefon: 0242 836 30 79


Kaş'taki belli başlı dalış noktaları bir sonraki yazıda..:)

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim