Ekolojik Pazarlar


Son zamanlarda hep söyler dururuz, sebze ve meyvelerin artık ne tadı var ne kokusu, görünüşleri çok güzel ama içleri boş... GDO'lu mu, hormonlu mu belli değil. Doğal ürünlere hasret kaldık, evde domates biber yetiştirmek de bir yere kadar... Üstelik artık halk pazarların da marketlerden farkı yok, hatta bazen daha bile pahalı olabiliyorlar. Organik ürünleri bulmak da o kadar kolay ve de hesaplı değildi ama artık organik ürünler satan ekolojik pazarlar birer birer artmaya başladı:

Şişli Ekolojik Halk Pazarı:
Her cumartesi kurulan pazarda domatesten ekmeğe, yoğurttan tekstil ürünlerine, makarnadan nar suyuna kadar çok çeşitli ekolojik ürünleri bir arada bulmak mümkün. Şişli %100 ekolojik pazarda Kasım 2009’dan bu yana naylon torba kullanımı kaldırıldı. Pazara gelirken naylon torba yerine bez torba, file ve sepet kullanma alışkanlıkları geliştirerek doğadaki ayak izinizi azalabilirsiniz. Plastik, kağıt, metal ve hatta kızartma yağı atıklarınızı pazardaki geri dönüşüm kutularına bırkabilirsiniz.

Kartal Ekolojik Pazarı:
Anadolu Yakası'nın ilk ekolojik pazarı! Kartal merkezdeki belediye hizmet binası ile, Kartal Tren İstasyonu arasında pazar günleri kurulan pazarda, toplam 200 stant var. Kurulan çadırda, yıl boyunca ekoloji ile ilgili toplantılar, yaşam atölyeleri, sanat etkinlikleri ve konserler de gerçekleştiriliyor.
Kadıköy Ekolojik Pazarı: En son açılan pazarlardan biri. Her Çarşamba günü, Özgürlük Parkı’nda kurulan olan Organik Halk Pazarı’nda; sertifikalı taze sebze ve meyvelerin dışında, kurutulmuş organik ürünler de satılıyor. Organik Halk Pazarı’nda satıcıların bağırarak satış yapması yasak… Ayrıca ürünler, çevre dostu poşetler ve kese kâğıtlarına konularak müşteriye veriliyor.

Samsun Ekolojik Halk Pazarı:
Cumartesi günleri Samsunluların rotası belli. Yiyeceklerin yanı sıra tekstil, kozmetik ve temizlik ürünleri de organik. Düşünün çikolatalar bile... Ürünler, toplam 50 stantlık minik evlerde satılıyor.

Bodrum Organik Pazarı:
Bodrum Ekolojik Tarım ve Yaşamı Destekleme Derneği ve Konacık Belediyesi'nin iş birliğiyle, Belediye Çok Amaçlı Çadırı'nda çarşamba günleri kurulan pazarda Bursa, Afyon, İstanbul, Antalya, Milas'ta yetiştirilen ürünler uygun fiyatlarla satılıyor.

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

1 comments:

Ezgi.Kepsutlu dedi ki...

Kadıköy organik pazara çok yakın bir yerde AOÇ İstanbul var.AOÇ’nin süt ve dondurmasıyla İstanbul’da hasret giderin.AOÇ ürün listesi bayağı genişledi.Balın dışında artık keçi ve inek sütlerinden yapılmış peynirler, yoğurtlar ve tereyağı var. Salça, turşu, sirke ve litrelik şişelerde halis meyve suları da var.AOÇ İstanbul iletişim:0216 567 3836 www.aocistanbul.com

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim