Rafting Turları

Türkiye her bölgesinde rafting için elverişli nehirler barındırıyor. Özellikle Çoruh Nehri, Manavgat Çayı, Melen, Köprüçay, Dim Çayı, Alara Çayı ve Dalaman Çayı bunların en çok bilinenleri. Son birkaç yıldır rafting için elverişli hale getirilen bu nehirlerde dört mevsim rafting yapabilmek mümkün. Bu özelliğiyle pek çok yabancı turist ve profesyonel yalnızca rafting için buraya geliyorlar.
Zorluk dereceleri:
Hızlı akan nehirlerde kontrolü sağlamak zor olduğu için, nehirler akış hızlarına göre, yani zorluk derecelerine göre numaralandırılıyor.

Derece 1: Çok basit akıntıya sahiptir. Küçük kolay geçişler için uygundur.

Derece 2: Akıntı azdır; düzenli bir akışa sahiptir. Küçük kayalar ve dalgalar vardır, ancak hiçbir tehlikesi olmayan, basit geçişler için elverişlidir.

Derece 3: Orta zorluktadır. Bu sınıfta boyu bir metreyi bulan dalgalanmalar oluşabilir. Görüş mesafesi sınırlıdır.

Derece 4: Çok zor ve büyük rapidler vardır. Düşüşlerin başlangıcını ve bitişini kestirmek güçtür. Hırçın geçişler ve zorlu engellerle dolu bir sınıftır.

Derece 5: Aşırı zor, yüksek debi ve akıntı, tehlikeli kayalar, dik yamaçlar, arka arkaya gelen düşüşler, ilerlemede sınırlı geçişler vardır. Amatör raftingciler için önerilmeyen parkurdur.

Derece 6: Nehrin metrelerce yukarıdan dökülür; sık engellerle doludur. Geçişi uzman raftginciler için bile zor ya da imkansız olan sınıftır.

Mayıs ayının son günlerinde, haftasonunu değerlendirmek isteyenler için birkaç rafting tur önerisi:

Melen Rafting Turu


Yöre bilgisi: Türkiye'nin kışın rafting yapmaya uygun nehirlerinden olan Melen Çayı, Düzce ili Cumayeri ilçesi sınırları içinde ve Istanbul'a 2.5-3 saat uzaklıkta. Yaklaşık 14 km uzunluğundaki parkur 3 zorluk derecesinde. Istanbul'a olan yakınlığı Melen Çayı'nı maceracılar için çekici kılan en önemli özelliği.

Sezon: Melen Çayı rafting için kasım başından mayıs sonuna kadar debi olarak en uygun sezonu sunmaktadır.

Zorluk : Melen Çayı'nın zorluk derecesi 3'tür. 1'den 6'ya kadar olan derecelendirmeye göre orta zorlukta bir parkurdur.

Deepnature: Melen Günübirlik Rafting Turu
Tarih: 31 Mayıs, Fiyat: 137 TL


Dalaman Rafting Turu:


Yöre bilgisi: Dirmil yakınlarındaki Kocaş dağından doğan, antik ismi Indos olan Dalaman çayı Marmaris ve Fethiye arasında yer alır. Toplam uzunluğu 229 kilometredir. Batı Toroslar'ın Göktepe ve Yaylacık dağlarından inen kolların birleşmesiyle büyüyen çay, dar ve derin bir vadi içinde akarak, Ortaca'nın 8 km. güneyinden denize dökülür.

Sezon: Rafting noktalarına Marmaris, Dalyan, Fethiye, Turunç yörelerinden ve Dalaman havaalanından ulaşılabilir. Yıl boyu rafting yapılabilen Dalaman çayının su seviyesi, özellikle eylül ve ekim aylarında yükselir.

Zorluk : Küçük şelaleler yaparak akan su yer yer geçitler arasında devam eder. Bu geçitler Akköprü köyü üzerinde nehri iki bölüme ayırmaktadır. Üst bölümün zorluk derecesi 5'dir. Alt bölüm 3-4 zorluk derecesindedir. Daha ileride Akköprü'ye gelindiğinde su akış hızı azalır, zorluk derecesi 3'e iner.


Deepnature Dalaman Günübirlik Rafting Turu
Tarih: Haziran, Temmuz, Ağustos Fiyat: 82,25 TL


Bukla Rafting Turu: 2 gece kamp konaklamalı, Fiyat: 234 TL

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

2 comments:

Unknown dedi ki...

ANTALYA KÖPRÜLÜ KANYON RAFTING


Bölgesi: Antalya ve Tüm Alt Bölgelerden Köprülü Kanyon
Geçerliliği: Yaz sezonu
Tur günleri: Hafta içi her gün
Tur süresi: Nehirde 2,5 saat mola yemek ve aktivitelerle 6 saat
Fiyatı: Yetişkin: 55 TL Çocuk: 30 TL Bebek: 0 TL
Açıklama:

Bu hizmet Antalya Merkez,Side,Alanya,Belek ve Kemer bölgelerinden gelen talepler için verilmektedir.

Rafting turlarına 7 den 77 ye Alanya,Side,Manavgat,Belek,Kemer Ve Antalya Merkez´deki otellerinizden veya özel evlerinizden en az bir gün önceden internet aracılığıyla rezervasyon yaptırmak koşuluyla katılabilirsiniz..

Ulaşım:

Transfer hizmetimiz bulunmaktadır fiyata dahildir.
Detay:
Tur Programı :

* Sabah saat 08:30-09:00 civarında müşteriler otellerinden veya buluşma noktalarından tarafımızdan alınırlar.
* Tüm müşteriler toplandıktan sonra yola çıkılır.
* Beşkonak Köprülü Kanyon Bölgesi´ne ulaşıldığında tur rehberleri tarafından müşteriler bilgilendirilip hazırlıklara başlanır.
* Start verilince kısa bir yolculuktan sonra şelale önünde fotoğraf molası verilir.
* Tekrar hareketle macera başlar. Botlarda bulunan rehberler yönetiminde yol alınır.
* Öğle saatinde yemek molası verilir. Yemek ücreti tur fiyatına dahildir, ancak içecek ücretleri müşteriler tarafından ödenir.
* Yemek sonrası tekrar rafting başlar ve toplam 13 km.lik rafting sonrası varış yerine ulaşılır.
* Herkes toplandıktan sonra otellere dönüş başlar. Bölgelere göre saat 17:30 – 18,30 civarında otellere veya bırakılış noktalarına ulaşılır.
* Turumuz sigortalı olup, tecrübeli rehberler eşliğinde yapılır.
* Tur fiyatına yemek , transfer , rehberlik dahildir.
* Müşterilerin yanlarına değerli malzeme ve çok para almamaları gerekir.Sadece Mayo,şort,ıslanabilir ayakkabı,güneş kremi,havlu,kuru elbise ve bir miktar para( içecek,fotoğraf,video,kaset gibi extralar için ) alınması önerilir.

Fiyata Dahil Olanlar : Köprülü Kanyon´a transfer + Tüm rafting araç ve gereçleri + ırmak üzerinde rafting( 11 km parkur ) + Profesyonel rehberlik + Toros Dağları´nın ve Köprülü Kanyon´un eşsiz manzarasında öğle yemeği ( Tavuk-balık-şiş + pilav-spagetti + salata bar + meyve ) + çeşitli eğlence,oyun ve animasyon + ferdi kaza sigortası…

Yeterlilik kşi sayısı : Kişi sayısı aranmaz…

Rezervasyon için : http://www.akyatour.com

Özer Utku dedi ki...

Rafting hakkında çok güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ederim.

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim