Neredeyse 1 senedir sağlıklı yemek yemek adına pirinç pilavı yemiyoruz, çok nadiren yapılıyor evde. Bunun yerine ilk başlarda çok sevmediğim halde bulgur pilavına geçiş yaptık. Belki kendi yaptığım dışarıda yediklerimden daha güzel olduğundan şimdi sevmeye başladım:))
Bulgur pilavına da ne koysanız oluyor sanırım. Son denemem de patlıcanlı bulgur.
3 patlıcanı küp şeklinde kesip az yağda kızartıyorsunuz. (Bence patlıcanın en güzel kızartması oluyor her ne kadar ağır olsa da..) sonra kızaran patlıcanları büyük bi tabakta havlu kağıt üzerine koyarak yağını biraz alabilirsiniz.
Bu sırada da bulgurun yapımına geçebilirsiniz. Önce soğanları yağda pembeleştirip domates ekliyorsunuz. Sonra 1 ölçü bulgur + 1 ölçü sıcak su katıp, tuz, biber (pul biber çok güzel gidiyor) hatta istenirse nane de ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz.
En son da patlıcanları ilave edip karıştırın, yemeğiniz hazır, afiyet olsun:)
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Posted by
jewel
|
2 Ekim 2010 Cumartesi
|
Labels:
Yiyelim / İçelim
|
Bunu E-postayla GönderBlogThis!X'te paylaşFacebook'ta Paylaş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 comments:
Bana da yap bundan :)
Ben patlıcanı soğan ve domates ile pişirerek yapıyorum, bunu da deneyeceğim eminim çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık ...
Yorum Gönder