İsviçre Günlüğü...

İş nedeniyle İsviçreye gelme fırsatı buldum... Daha uçaktayken gördüğüm manzaraya hayran kaldım. İsviçreliler dünyanın en mutlu ülkesi sıralamasında 7.lermiş. Neden olmasınlar ki, bir yanda yemyeşil araziler, diğer yanda görkemli Alp dağları, temiz berrak hava.. ve tabi bir de dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmanın da payı var:)



Zürih, ülkenin en büyük şehri, aynı zamanda ekonomik ve kültürel başkenti... Şehrin içinden geçen nehir boyunca arnavut kaldırımlı sokaklarda birçok restoran ve bar mevcut... Özel bir mutfakları yok ama mutlaka peynir fondü denemelisiniz. Erimiş peynirin ağır kokusu bir süre aklınızdan gitmeyecektir ama denemekte fayda var..
.



Zürih ne kadar güzel bir şehir olsa da aslında Avrupa'daki herhangi bir şehirden çok da farklı değil. Çalışmaktan gezmeye vakit kalmadı ama bir daha gidersem aklımda kalan birkaç yer var:

Pilatus dağı, İsviçre'nin merkezinde, 2132 m. yükselikte. Dağa teleferikle çıkılıyor, inişi ise dünyanın en dik trenyoluyla yapabilirsiniz (eğimi %48 !) Kışın sadece teleferikle inmek mümkünmüş...


Thun gölündeki Oberhofen kalesi...


Cenevre: Chateau de Chillon. Cenevre şehri CERN yüksek enerji fiziği laboratuarına, Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezine ve bu kuruluşun birçok alt kuruluşuna ev sahipliği yapmaktadır.

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/


0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim