Evimdeki Bostan...

Her zaman istemişimdir, bahçem olsun meyvemi sebzemi kendim yetiştireyim... Bahçeli ev hala hayal durumunda... ama kendi sebzemi yetiştirmek değil... Simdilik çiçeklerle haşır neşir durumdayım, geçen aralık ayında diktiğim çiğdem soğanları yeşerdi hatta çiçek çıkmak üzere.. Şimdi sıra fesleğen ve naneye geldi. Yakın zamanda rastladığım "Pencere Önü Bostanları" tam istediğim şey... Dediklerine göre tek yapmam gereken evde güneşli bir yere koymak ve sulamak... Yine de bitkilerin çıktığının görmeden inanmayacağım... Birkaç yerde bu bostanlardan memnun olmayanlar olduğunu da okudum ama bir de kendim denemeliyim diye düşünüyorum.

Eğer siz de evinizde sebze yetiştirmek istiyorsanız Pencere önü bostanlarını Bauhaus, Koçtaş, ya da Praktiker mağazalarında 10-14 TL arasında bulabilirsiniz. (Ya da önce benim denememden çıkan sonucu da bekleyebilirsiniz)

* Bostanların ekimine dair her türlü işlem Botanika tarafından yapılıyor.
* Hazırlanmış saksılar evin en güneş gören bölümüne, örneğin bir pencere önü ya da güneş alan balkona yerleştiriliyor.
* Toprak yüzeyinden sulamada yüzeyin bozulmamasına dikkat etmek, fıs fıs veya ince süzgeçli bir kap ile toprağın üzerinden sulama yapmak gerekiyor. Bostan tabağına su koymak suretiyle alttan sulama yöntemi, tohumun sağlıklı çimlenmesi için daha garantili.
* Tohumlar çimlenene kadar sulama yapmak gerekiyor.
* Bostanlardaki bitkiler ortalama birkaç haftada büyüse de her birinin farklı bakım şekilleri var. örneğin; soğanlar çıktıktan sonra fazla sulama yapılmaması gerekiyor ve maydonoz da diğer sebzelere göre biraz geç çıkıyor.

Satışa Sunulan Pencere Önü Bostanları:
TAZE SOĞAN
TERE
ROKA
DERE OTU
TURP
MAYDANOZ
SEMİZOTU
HİNDİBA-RADİKA
BUĞDAY
KEDİ ÇİMİ
FESLEĞEN
TAZE SARIMSAK

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

1 comments:

Adsız dedi ki...

Bizde kedi çimi aldık :) Malum evdeki ufaklığa... 7 günde çıkar dediler... Dün bizimki yemeye başlamıştı taze çimlerini :)

Seninkiler olursa Jewel, ben de fesleğen ve maydonoz istiyorum :)

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim