Muhteşem Yelkenliker İstanbul'da

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un denizleri 27–30 Mayıs tarihleri arasında muhteşem yelkenlileri ağırlayacak.



İngilizlerin ‘Tall Ships’ adını verdikleri, dilimize ‘Boylu Soylu Yelkenliler’ şeklinde çevrilen denizlerin bu güzel ve asil kuğuları, uzak denizleri aşıp Boğaz’ın serin sularına demir atacak. ‘Sail Training International’ organizatörlüğü, Yunanistan ve Bulgaristan’ın katkıları ile Türkiye’den Deniz Ticaret Odası’nın öncülüğü ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ortak çalışma ve katkılarıyla gerçekleşme fırsatı bulan etkinlik, aslında sıradan bir yarışma olmanın çok ötesinde.

Boylu Soylu Yelkenliler, dünya denizlerini aşarak 9–12 Mayıs’ta Volos (Yunanistan), 21-24 Mayıs’ta Varna (Bulgaristan), 27 -30 Mayıs’ta İstanbul ve 4-7 Haziran’da Lavrion (Pire) limanlarında olacaklar.

Yarışma günleri boyunca Boğaz turları, kano, kürek gibi deniz yarışları da düzenlenecek. Etkinliklerle, katılımcıların ve izleyicilerin deniz sporlarına ilgisinin ve farkındalık düzeyinin arttırılması arzulanıyor. Öte yandan görsel bir şölen niteliğindeki Boylu Soylu Yelkenliler Yarışı’nda yarışmacılar (Historical Seas Tall Ships Regatta ) büyük dalgalar, güçlü akıntılar ve kuvvetli rüzgârların yanı sıra birbirleriyle de mücadele etmek durumundalar. Mücadelede başarıyı yakalamak tam bir takım çalışmasına ve birbirlerine kenetlenmiş, uyumlu bir ekip oluşturmaya bağlı.Yelkenlilerin İstanbul’da olduğu dört gün, tam bir şenlik havası içinde kutlanacak.




(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim