Yemek ve Yaşama Dair …

Konuk yazarın ilk yazısı, katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ederim..:)))

Haziran ayının güneşli günlerinden Merhaba,

Bu sene mevsim en azından Ankara’da tam olması gerektiği gibi geçti. Güneşli günleri özletecek kadar yağmur yağdı baharda. Tam da yaşasın havalar ısındı derken güneş bir “ce” deyip saklanıverdi bulutların arkasına. Bu köşede özel tatlara ve güzel konulara yer vermek istiyorum. Sıcaklar kapımızı artık bu kadar yakından çalmışken serin ve hafif bir parfe tarifine ne dersiniz? Ben de olduğu gibi sizin içinde yemek yapmak, mutfakta olmak bir terapi mi bilmiyorum ama, çoğu insan için böylesi bir tadı ikram etmek ya da yemek terapi olabilir.

PARFE

1 şişe soğuk süt (1/2 lt.)
1 kutu krem şanti (2 poşet)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kakaolu piknik bisküvi

Bisküvi dışındaki tüm malzemeyi mikserle karıştır. Büyük yuvarlak borcama naylon ser ve karışımı dök. Bisküvileri şekere batırıp karışımın içine dik olacak şekilde yerleştir. Buzluğa koy. Servis yapmadan önce naylonu çıkart ve servis yap.

ROKOKO
2 poşet krem şanti
2 bardak süt
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 kaşık nescafe
İstenildiği kadar ceviz
2 muz
2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt ile çırpılır. Bisküvileri ufak ufak kırdıktan sonra Pınar Krem Şantiyi ilave et. Muzları dilimleyip, dövülmüş ceviz, nescafe ve vanilya ile birlikte iyice karıştırdıktan sonra yuvarlak bir kabın içine naylon yay ve karışımı üzerine dök. Bir gece buzdolabında bekletip servis yap.

Sağlıklı, bol dost muhabbetli ve güzel kurulmuş sofralarda bol kahkahalı bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile …

SERAP.

(c)Daha Başka - http://dahabaska.blogspot.com/

0 comments:

Takip Edin...

Follow Me on Pinterest

Yazar Kafe

İletişim: dahabaskablog@gmail.com

Takip Ettiklerim